Sagokullen

SAGOKULLEN

Den familjära förskolan

 

OM OSS PÅ SAGOKULLEN:

 

* Vi finns på Kihlgrensväg 21 i Rotebro. Där är barnen uppdelade på två avdelningar, solen och månen. Vi har egen utegård och ligger nära till både flera lekparker och skog och natur som vi går till.

 

* Vi har regler men barns bästa kommer alltid före både regler och verksamheten. Flexibilitet och sunt förnuft står vi på Sagokullen för!

 

* Vi har både manliga och kvinnliga pedagoger som jobbar hos oss. Barnen får en trygg tillvaro med både manliga och kvinnliga förebilder.

 

* Hos oss är det bara en avdelning mellan år 1-5. Detta gör att alla barn oavsett ålder har respekt och förståelse gentemot varandra.

 

* Vårt mål är att ge barnen en trygg, lugn och stressfri atmosfär & miljö, med läroplanen som vårt styr dokument. Alla barn ska känna sig behövda och älskade hos oss.

 

* Vår verksamhet ska hjälpa barnen att bygga upp tillit, förtroende och förståelse gentemot varandra, naturen och andra människor.

 

* Hos oss får alla barnen oavsett ålder, kön eller hudfärg alltid vara med på våra aktiviteter.

 

* Varje termin har vi olika teman/projekt som speglar av sig i allt vi gör (sjunger, pysslar och leker)

 

* Vi har föräldramöte och utvecklingssamtal en gång per termin.

 

* Varje termin har vi avslutningsfika/middag för våra barn och deras familjer.

 

* På Sagokullen gillar vi att göra utflykter. Till exempel åker vi varje år med hela barngruppen till Kolmården och på vårterminen åker vi och simmar.