Sagokullen

SAGOKULLEN

Den familjära förskolan


OM OSS PÅ SAGOKULLEN:


 

* Vi finns på Kihlgrensväg 21 i Rotebro. Där är barnen uppdelade på två avdelningar, solen och månen men vi jobbar alla tillsammans. Vi har egna utegårdar och ligger nära till både flera lekparker och skog och natur som vi går till.


* Vi har regler men barns bästa kommer alltid före både regler och verksamheten. Flexibilitet och sunt förnuft står vi på Sagokullen för!


* Vi har både manliga och kvinnliga pedagoger som jobbar hos oss. Barnen får en trygg tillvaro med både manliga och kvinnliga förebilder.


* Hos oss är det bara en avdelning mellan år 1-5. Detta gör att alla barn oavsett ålder har respekt och förståelse gentemot varandra.


* Vårt mål är att ge barnen en trygg, lugn och stressfri atmosfär & miljö, med läroplanen som vårt styr dokument. Alla barn ska känna sig behövda och älskade hos oss.


* Vår verksamhet ska hjälpa barnen att bygga upp tillit, förtroende och förståelse gentemot varandra, naturen och andra människor.


* Hos oss får alla barnen oavsett ålder, kön eller hudfärg alltid vara med på våra aktiviteter.


* Varje termin har vi olika teman/projekt som speglar av sig i allt vi gör (sjunger, pysslar och leker)


* Vi har föräldramöte och utvecklingssamtal en gång per termin.


* Varje termin har vi avslutningsfika/middag för våra barn och deras familjer.


* På Sagokullen gillar vi att göra utflykter. Till exempel åker vi varje år med hela barngruppen till Kolmården och på vårterminen åker vi och simmar.